5/19/2013

Nivea BB • Cream



Πρόσφατα αγόρασα το Cosmopolitan και με μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα πως μέσα στο τεύχος γινόταν του tester ο χαμός.  Ως «magazines junkie» ομολογώ πως πρώτη φορά είδα τόσα πολλά beauty samples μέσα σε ένα περιοδικό και μάλιστα της ίδιας κατηγορίας: ΒΒ Creams.

For the story BB είναι τα αρχικά του Blemish Balm και αφορά σε μια ορολογία που έχουν δώσει οι δερματολόγοι για κρέμες οι οποίες έρχονται να προσφέρουν ηρεμία και απαλότητα στην επιδερμίδα.
Στην πραγματικότητα, οι BB Creams που πλέον λανσάρουν όλες οι εταιρείες καλλυντικών είναι κρέμες- πολυεργαλεία, οι οποίες έρχονται να αντικαταστήσουν ένα σωρό άλλα προϊόντα που χρησιμοποιείς – με κύριο αυτό της ενυδατικής κρέμας -  και υπόσχονται να προσφέρουν:

  • Κάλυψη
  • Φωτεινότητα
  • Ενυδάτωση
  • Προστασία
  • Ομοιόμορφη όψη   

Ας προσγειωθούμε τώρα:


Κάλυψη: όταν μια γυναίκα λέει κάλυψη συνήθως θέλει να καλύψει και τον τόοοοοοσο δα πόρο που έτυχε να εμφανιστεί ένα πρωί… πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κοκκινίλες, σπυράκια, την τσάκιση από το μαξιλάρι. Καμία BB Cream δεν καλύπτει τίποτα εκτός και αν έτσι θέλουμε να βαφτίσουμε από  σήμερα το make up μας. Αναντικατάστατο.

Φωτεινότητα: το μόνο που μπορεί να φωτίσει την επιδερμίδα μας είναι ένας φακός, το βράδυ. Κατά τα άλλα, υπάρχουν ωραιότατα – άλλα – προϊόντα μακιγιάζ που εξειδικεύονται σε αυτό βλ. concealers 

Ενυδάτωση: Αν δεν είσαι 15 χρονών τότε μάλλον πρέπει να συνεχίσεις να διαβάζεις γιατί η διψασμένη σου επιδερμίδα δεν θα ξεδιψάσει με καμία  BB Cream. Πόσο μάλλον αν είσαι άντα και άνω που έχει και λοιπές σημαντικές ανάγκες.
 
Προστασία: Προσοχή! Δεν έχουν όλες οι  BB Creams δείκτη προστασίας. Και μιας και φτάσαμε ως εδώ, θα πρέπει να ελέγχεις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ότι διαθέτει δείκτη η κρέμα ημέρας που χρησιμοποιείς.

Ομοιόμορφη όψη: Οι περισσότερες  BB Creams που δοκίμασα είναι τόσο μα τόσο λεπτόρευστες που πραγματικά δεν κατάλαβα τον λόγο ύπαρξης τους και τελικά σε ποιο κοινό απευθύνονται.

… και κάπου εδώ φτάνουμε σε αυτή που με κέρδισε, τη Nivea BB •Cream  

Θα είμαι ειλικρινής. Ανάμεσα στα 5 – νομίζω – δείγματα του περιοδικού ήταν η πρώτη που άνοιξα για να δοκιμάσω πιστεύοντας πολύ απλά ότι θα την απορρίψω και θα πάω σε μια από τις επόμενες οι οποίες είναι αντικειμενικά πιο γνωστές σε σχέση με την γκάμα τουλάχιστον των προϊόντων τους μιας και διαθέτουν και καλλυντικά και περισσότερο εξειδικευμένες σειρές από τη Nivea όπου κακά τα ψέμματα… είναι η Nivea. All time classic μεν, Κρεμούλα που μας βάζανε μωρά, δε.

Φυσικά το ποτέ μη λες ποτέ είναι ένα από τα κλισέ που μισούμε να επιβεβαιώνονται και έτσι συνέβη.
Ανοίγοντας το δείγμα έρχεσαι αντιμέτωπος με αυτό που μόλις είπα. Αυτήν την τόσο γνώριμη μυρωδιά κρέμας που σου θυμίζει τη γιαγιάκα σου και τα καλοκαίρια μετά το μπάνιο στη θάλασσα…

Περνώντας στην υφή, τόσο όταν την ακουμπάς με το δάχτυλο όσο και όταν την εφαρμόζεις στο πρόσωπο νιώθεις πως αυτή η κρέμα έχει υλικό να σου προσφέρει! Είναι τόσο πλούσια και «γεμάτη» (αυτό συνήθως το λέμε για γεύσεις) χωρίς όμως να γίνεται βαριά και μετά να νιώθεις ότι το δέρμα σου έχει 10 στρώσεις λιπαρού προϊόντος. Ήταν η μόνη από όσες δοκίμασα που δεν ένιωθες ότι μόλις έβαλες «το τίποτα» στην επιδερμίδα σου. Αυτό ήταν το πρώτο που με κέρδισε.

Το δεύτερο? Εγώ ανήκω στην κατηγορία γυναικών που βάφεται σχεδόν καθημερινά. Αν δεν θέλω να βαφτώ, δεν θα βαφτώ καθόλου (όχι δεν το παίζω έξυπνη του στυλ «δεν μου αρέσουν τα ημίμετρα», απλά βαριέμαι. Αν είναι να βαφτείς, βάψου μέχρι τέλους χιχι).

Τώρα λοιπόν που από εδώ και πέρα το θερμόμετρο θα φλερτάρει με την κόλαση, το τελευταίο που θέλω είναι το make up στόκος πάνω μου, να νιώθω ότι λιώνει και να νομίζω ότι μοιάζω με πίνακα ζωγραφικής που μόλις βράχηκε…

Ήθελα λοιπόν να αντικαταστήσω το make up μου με ένα – make up πάντα – σε πολύ, πολύ λεπτή υφή αλλά με τα ίδια σχεδόν αποτελέσματα. Και το βρήκα… στη  Nivea BB Cream.

Απ’ όσες δοκίμασα ήταν η μόνη που σου έδινε την αίσθηση ότι ναι, κάτι γίνεται εδώ, νιώθω ότι η επιδερμίδα μου δεν είναι το ίδιο "διαφανής" όπως είναι μόλις έχεις πλυθεί και σκουπιστεί και πως προστέθηκε λίγο χρώμα, τόσο – όσο. 

Έτσι και αλλιώς από πάνω συνεχίζω να βάζω την πούδρα μου γιατί πάντα νιώθω πως μόνο έτσι έχω ολοκληρωμένο αποτέλεσμα και σε καμία περίπτωση δεν έχω κάνει στην άκρη την ενυδατική μου.
Στα plus να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη έχει δείκτη προστασίας SPF 10.

Αυτή η BB έχει γίνει σίγουρα η δική μου BF (best friend, για όσες σας έπιασε κιόλας η ζέστη χιχι)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου